HomeOpera -tapahtuman somistus // Foibekartano

Ihanaa uutta viikkoa! 
Pääsen viimein jakamaan teille kuvia ja tunnelmia minulle erittäin tärkeästä somistusprojektista, joka huipentui keskiviikkona 18.5. Vantaan Foibekartanolla järjestettävään HomeOpera -iltaan. 
Foibekartanolla järjestettiin ikäihmisten yhteinen oopperaelämys, jossa Kansallisoopperan Koko Karita -esityksen ensi-ilta heijastettiin suurelle valkokankaalle livenä. Sain kunnian luoda tapahtumaan mahdollisimman realistisen oopperatunnelman. Somistuskokonaisuuden taustalla oli ajatus siitä, että häivytän mahdollisimman runsaasti tilassa olevia arjesta muistuttavia elementtejä ja vahvistan juhlan tuntua oopperan punaisin matoin, verhoin sekä muiden rekvisiittaesineiden avulla. 
Foibekartano_HomeOpera_Ooppera_Vintage_Somistus
Tapahtuma oli osa Haaga-Helian HomeOpera -hanketta ja vuoden alussa startanneen prosessin yhteiskehittämisen tulosta, jossa suunnitteluun ja toteutukseen pääsivät osallistumaan niin organisaatioiden edustajat kuin Foibekartanon asukkaatkin.
Kokonaisuutta oli suunnittelemassa ja toteuttamassa useampia yhteistyökumppaneita: Foibekartano, Haaga-Helia, Kansallisooppera, PD Floral (tapahtuman kukat), Sakset ja Kärki (asukkaiden ehostus), Jukka Sinivirta (samppanjamaistelu) sekä Marko Keränen (seremoniamestari). Hanketta rahoitti Uudenmaan liitto. 
Foibekartano_HomeOpera_Ooppera_Vintage_Somistus
Foibekartano_HomeOpera_Ooppera_Vintage_Somistus
Foibekartano_HomeOpera_Ooppera_Vintage_Somistus
Sain mahdollisuuden nauttia tapahtumasta myös tapahtuma-aikana ja asukkaiden reaktiot sekä palautteet olivat suunnattoman välittömiä ja sydäntä lämmittäviä. Viedään myös tulevaisuudessa kulttuurikokemus sinne, mistä sen pariin ei päästä lähtemään matalalla kynnyksellä. Kiitos Haaga-Helialle ja muille yhteistyökumppaneille tämän mahdollistamisesta! 
Amanda / Vintage Style Events HKI 

Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu