Habitare -ohjelmaa antiikista ja vintagesta!

Kaunista syyskuuta

Tämän syksyn suurin työprojektini koittaa ensi viikolla, kun pääsen käynnistämään viisiosaisen keskusteluohjelmani Habitare -messuilla. Kirjoitin aiheesta artikkelin, johon pääset tutustumaan alla. Löydät minut sekä kattavan antiikki- ja vintagevalikoimani lavaohjelman lisäksi meidän osastopaikalta. Lämpimästi tervetuloa! 

 

Habitare_Antiikki_Vintage

 

 

Kulttuurituottaja ja vintagen Asiantuntija Amanda Kääriäinen syventyy antiikin ja vintagen maailmaan Habitaren Decor -lavalla

 

Kun ajatellaan sisustusta ja kodin persoonallisuutta, on mahdollista kiinnittää huomiota siihen, että sisustuksen esineet ovat kulkeutuneet osaksi kotejamme hyvinkin erilaisilta aikakausilta. Mitkä ovat syitä siihen, että juuri nämä esineet ovat valikoituneet sisustukseen ja millaisia tarinoita esineisiin liittyy? Kulttuurituottaja ja vintagen asiantuntija Amanda Kääriäinen, Vintage Style Events HKI, on ottanut tehtäväkseen syventyä aiheeseen keskustelusarjan muodossa. Habitaren Decor -lavalla järjestetään viisiosainen keskustelusarja, joka vie meidät matkalle menneiden aikakausien esineiden ja sisustuksen maailmaan.

Keskustelusarjaan on kutsuttu viisi eri aloilta tunnettua vierailijaa, jotka jakavat ainutlaatuisen näkökulman antiikista ja vintagesta osana työtään sekä sisustustyyliään. Jokaisen keskustelijan kanssa pohditaan, millaista lisäarvoa menneiden aikakausien aarteet tuovat heidän työhönsä sekä sisustukseensa. Haastattelusarjan vieraiksi saapuvat tv- ja elokuvalavastaja sekä saunayrittäjä Juulia Jokinen, ravintolapäällikkö Anniina Viskari, konseptimuotoilija ja stylisti Fanni Lyytikäinen, kuvataiteilija Karoliina Hellberg sekä antiikkialan asiantuntija Wenzel Hagelstam. 

Keskustelusarjassa pohditaan, mihin kaikkeen antiikkia ja vintagea voi käyttää, inspiroidutaan vanhoilla esineillä sisustamisesta ja esineiden yllättävistä käyttötarkoituksista sekä keskustellaan esineistä, jotka ovat kullekin haastateltavalle erityisen tärkeitä. Olitpa sitten kokenut keräilijä tai vasta aloitteleva harrastaja, tämä keskustelusarja tarjoaa varmasti jotain kaikille. Tervetuloa kuuntelemaan Habitaren Decor -lavalle ainutlaatuista keskustelukokonaisuutta kunakin tapahtumapäivänä klo 13.00 - 13.45. 

 

Mitä:

Keskustelusarja antiikista ja vintagesta

 

Missä: 

Habitare -messujen Decor -lavalla (Messukeskus / Helsinki)

 

Milloin: 

Ke 13.9. klo 13.00 - 13.45
Tv- ja elokuvalavastaja sekä saunayrittäjä Juulia Jokinen
Teemana: Ainutlaatuisen tunnelman luominen vanhoilla esineillä stailauksiin ja lavastuksiin
To 14.9. klo 13.00 - 13.45
Trillby & Chadwickin ravintolapäällikkö Anniina Viskari
Teemana: Menneet aikakaudet osana cocktailkulttuuria ja tarinan kerrontaa
Pe 15.9. klo 13.00 - 13.45
Konseptimuotoilija ja stylisti Fanni Lyytikäinen
Teemana: Lisäarvon luominen visuaalisiin kokemuksiin esineillä, joilla on tarina
La 16.9. klo 13.00 - 13.45
Kuvataiteilija Karoliina Hellberg
Teemana: Historian ja nykypäivän kohtaamisia tämän päivän taiteessa
Su 17.9. klo 13.00 - 13.45
Antiikkialan asiantuntija Wenzel Hagelstam
Teemana: Alan konkarin näkemyksiä antiikin ja vintagen ainutlaatuisuudesta

Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu